Traditioner

Fastelavn 

I februar holder vi fastelavnsfest. Vi henter materialer i naturen som vi bruger til fastelavnsris. Vi fremstiller pynt på stuerne.

Fastelavnsmandag slår vi ”katten af tønden” og børnene er velkomne til at komme udklædte. Vi laver selv tønden og bager fastelavnsboller sammen med børnene.

Påske

Børnene klipper og klistrer påskepynt. Vi synger påskesange, og påskehønen gemmer måske påskeæg, som vi skal finde.

Forældrekaffe

I løbet af året vil der være dage, hvor vi inviterer på kaffe/the i forbindelse med at du/I henter jeres barn. Der er kaffe/the på kanden fra kl 14.00.

Skt Hans fest

I forbindelse med Skt. Hans holder vi bålfest i vuggestuen. Stuerne hjælper hinanden med at lave en heks. Vi låner børnehavens bålplads hvor vi sender den til Bloksbjerg.

Vi laver pølser og brød på bål som vi spiser på legepladsen.

Sangens dag

I september afholdes der sangens dag i hele landet. Vi samles begge stuer på legepladsen hvor vi sammen synger de valgte sange til dagen.

Motionsdag

I forbindelse med skolernes motionsdag fredag i uge 41, holder vuggestuen motionsdag på boldbanerne med forskellige bevægelsesaktiviteter, lege og sange. Vi slutter dagen af med forfriskninger og overrækkelse af diplomer.

Halloween

Den sidste dag i oktober afholder vi halloween med forældrekaffe. Børnene klipper pynt som vi pynter stuen med. Vi laver græskarhoveder som står ude på legepladsen med lys i. Vi bager lækre græskarbrød eller boller af græskarkødet.

November

I november laver børnene ”overraskelser”, og de ældste vuggestuebørn henter børnehusets juletræer og pyntegrønt i skoven.

December måned står i julens tegn

Hver fredag samles alle børn og voksne i garderoben ved vores juletræ, hvor vi synger julesange. Om fredagen får vi også ”besøg” af julemanden (vi når næsten aldrig at se ham, han har jo travlt), der har en pakke med til hver gruppe. Vi tænder kalenderlys på stuerne og måske kommer drillenissen. Børnene laver julepynt.

I december vil der blive afholdt bedsteforældredag i vuggestuen. Vuggestuen er vært ved gløgg og æbleskiver. Bedsteforældrene har mulighed for, hvis de medbringer en skål, at lave en juledekoration sammen med deres barnebarn. Vuggestuen stiller ler, lys og andre pynteting tilrådighed.

I december tager vuggestuen i kirke og når alle  kommer tilbage til børnehuset, og spiser vi risengrød.

Ansvarlig redaktør
Michael Nielsen